Klacht

Op alle producten die je bij ons aanschaft geldt de wettelijke garantie. Dit betekend dat het product op het moment van levering in goede staat moet zijn en bij normaal gebruik goed dient te functioneren.

Fabrieksgarantie

Je hebt recht op een goed product. Wij hanteren op al onze producten een fabrieksgarantie van één jaar, ingaande op het moment van ontvangst. Heb je inderdaad een gegronde klacht over een artikel, dan komen de kosten voor het omruilen van een onderdeel of product binnen de garantie voor onze rekening.

Een beschadigd of defect product ontvangen

Heb je een beschadigd of defect product ontvangen? Dan ontvangen we graag zo snel mogelijk een e-mail (info@furnpact.com) met je ordernummer en klacht, ondersteund met een foto en/of video of kun je onderstaande klachtenformulier invullen. Zo kunnen wij je direct helpen en zorgen voor een passende oplossing. Heb je een beschadigd product ontvangen en wens je deze liever te retourneren in plaats van om te ruilen? Dan kan dit binnen 30 dagen na ontvangst en berekenen wij hiervoor de gebruikelijke retourkosten.

Klachtenformulier 

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn verzoeken wij je jouw klacht zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Wij verzoeken je om een foto toe te voegen zodat wij jouw klachten sneller op kunnen lossen. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.