Najaarsinspiratie - Herfst in huis!

Posted by Furnpact Redactie on

Placeholder

Bladeren beginnen te verkleuren, ’s ochtends wordt het weer donker en je ziet overal weer eikeltjes, kastanjes en pompoenen.. De herfst is weer gearriveerd. Niet iedereen zal er zo over denken, maar de herfst is één van de meest opvallende en mooiste periodes van het jaar. Er is niets fijner dan de gezelligheid binnen op te zoeken met het gebruik van warme kleuren en materialen. Maar hoe pak je dit aan? Wij helpen je mee om je interieur herfstproof te maken.

Tip 1: Geef je interieur een warm kleurtje

Haal de herfst in huis door de mooie herfstkleuren toe te voegen aan je interieur. Dit kan door gebruik van warme kleuren als donker roze, roodbruin en diepe tinten als donkergroen. Wissel de kleuren van je accessoires, en geef een wand een ander kleurtje.

Tip 2: Kleed het gezellig aan

Haal de kussentjes, spreien en vachten weer uit de kast! Op je bed, de bank of op de stoel, met textiel voeg je de juiste sfeer toe. Ga voor grof gebreide kussens, wollen plaids en warme dekentjes. Hierbij geldt: hoe grover geweven, hoe beter!

De herfst is het perfecte seizoen om na een lekkere herfstwandeling op de bank te gaan liggen. Om het af te maken kun je lekkere geurkaarsjes aan zetten. Zeker in de donkere avonduren met de kaarsjes erbij, brengen deze kleuren en verschillende soorten textiel zoveel warmte en gezelligheid! Ga lekker onder een dekentje liggen met een kop thee en geniet van deze heerlijke herfst!

Tip 3: Haal de herfst in huis

Ben jij ook zo gek op herfst decoratie? Ga lekker het bos in en haal een paar mooie takken in huis. Je kan heel eenvoudig een warm en knus interieur creëren. Ook is het erg leuk om een mooi boeket te maken, hang deze op aan de muur of zet het op tafel. Met een pompoen zijn er ook veel verschillende mogelijkheden. Hol hem uit en vul het met leuke vetplantjes. Vind je de oranje kleur niet mooi? Gooi er een kwastje verf over en creëer je eigen variant!

Ben je niet zo creatief en wil je toch de herfstsfeer in huis halen? Ga dan gewoon langs je bloemist om een herfstboeket samen te stellen of koop een paar mooie takken!

Tip 4: Ga voor de juiste verlichting

Het is ’s morgens nog donker als je vertrekt en je komt in het donker weer thuis. Niet iedereen vindt dit plezierig. Maar niet getreurd, want het voordeel is dan wel: de sfeervolle lampen mogen weer aan! Een paar tips wat zorgt voor een sfeervolle verlichting:

Ga voor een stralend peertje! Ze worden gecombineerd met de mooiste materialen en hebben de meest bijzondere ontwerpen.
Ga voor een beton-look! Beton is niet meer weg te denken in het interieur en worden ook steeds vaker in een creatief jasje gestoken wat zorgt voor een heerlijke sfeer in huis.
Ga voor de messing look! Zet je interieur in de schijnwerpers met de messing lampen. Ze zorgen voor een warme tint in huis en passen perfect bij een herfst look-and-feel.

Tip 5: Zorg voor lekkere geuren in huis

Geurkaarsjes zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar geven ook een heerlijke geur in huis. Maar dat kan natuurlijk nog lekkerder. Wat dacht je van een heerlijke taart bakken? Ga bijvoorbeeld voor een appeltaart die perfect past bij dit seizoen en ook nog eens heerlijk smaakt.

Tip 6: Steek de kachel er bij aan

Heb je de haard al schoon? Steek hem lekker aan! Om het herfst sfeertje in huis af te maken, is er niks fijner dan een warm kacheltje. Dit is niet alleen lekker warm, maar dit zorgt ook voor echt een gezellig plekje!

Tip 7: Muziek

Zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan met slecht weer lekker warm in huis zitten? Zet een lekker muziekje er bij op en geniet van deze mooie tijd van het jaar!

In geniet er van, jij ook?