A touch of gold

Posted by Furnpact Redactie on

Placeholder

Move over, koper! Goud is dé nieuwe kleur in het interieur en is helemaal terug van weggeweest. Waar we eerst veel blingbling en opvallende gouden meubelstukken zagen, zien we nu vaak a touch of gold in combinatie met diepere kleuren zoals indigo en zwart.

(1)

Metallic

Metallic kleuren zijn al een paar jaar populair in interieurland. Maar waar koper eerst de boventoon voerde, zien we nu dat goud een ware comeback maakt dit jaar. Gaat goud het stokje overnemen van koper?

(2)

Black & Gold

Een van onze favoriete combinaties: zwart en goud. De combinatie zwart en goud staat synoniem voor stijl en luxe. De warme kleur goud springt in het oog, daarom is het belangrijk om deze kleur subtiel toe te passen in een interieur met veel zwarte tonen.

Dit jaar zien we veel accessoires met een zwarte buitenkant en gouden binnenkant, of vise versa. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampen, glazen, vazen of kaarsenhouders. Zo is de kleur goud niet meteen de belangrijkste kleur in het interieur, maar kun je deze langzaam doorvoeren en wat extra warmte toevoegen aan je woning.

(3)

Move over, bling bling!

De weelderige barok-tijd met over de top bling-bling accessoires en overdadig veel goud is wel voorbij. In weelderige interieur is goud nog steeds een graag geziene kleur, maar nu is goud ook een populaire kleur in eclectische en minimalistische interieurstijlen. Met een touch of gold kun je de plank nooit misslaan, in welk interieur dan ook!

(4)

Mix & match

Goud kleurt goed bij veel meer kleuren dan enkel zwart. Een diepe groenblauwe of indigo kleur is in contrast met goud een echte eyecatcher. Deze combinatie zorgt voor een luxe en lichte sfeer in huis en brengt veel diepte aan. Een absolute aanrader als het ons betreft!

Heb je een minimalistisch of Scandinavisch interieur en ben je flauw van de kleur koper? Dan is de combinatie (helder)wit en goud een top combinatie! Écht wit met goud combineert heel erg goed en oogt fris in vele interieurstijlen. Makkelijk op te bouwen door te beginnen met kleine accessoires, en daarna door te voeren in grotere objecten zoals (hang)lampen en tafelbladen.

Wellicht niet een kleurcombinatie die je vaak ziet, maar de  combinatie oranje en goud geeft een interieur een heel mooi art deco effect! De mix van goud en oranje in accessoires zoals kussens, schilderen of lampen geven je interieur een exotische en retro sfeer.

(5)

Industrial Glamour

Goud past zowel bij een lieflijk romantisch interieur, als een stoere industriële woning. Goud creëert rust in chaos en straalt luxe en stijl uit. Zwart en goud halen het beste bij elkaar naar boven en zijn daardoor goed te gebruiken in je woning. Neem deze twee stoere kleuren als basis en voeg naturellen, wit en een vleugje kleur toe om het af te maken. In een mum van tijd heb je een industrieel interieur met een glamour look-and-feel!