Loading..

Product werd succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.7.5 van 10 op Trustpilot : 1879
  • Voor 15:00 uur besteld morgen in huis!

  • Gratis verzending

  • Uit voorraad leverbaar

Eames Bureaustoelen

De Eames Bureaustoelen EA 117 en EA 119 zijn ontworpen door Charles & Ray Eames en zijn een van de bekenste ontwerpen uit de Aluminium groep. Deze serie ontwerpen onstonden in 1958 en behoren tot de klassieke meubelontwerpen van de 20ste eeuw. De Eames EA 117 en EA 119 zijn uit voorraad leverbaar en vandaag besteld, is morgen gratis thuisbezorgd!
Van hoog naar laag sorteren

15 producten (1 - 15)

Van hoog naar laag sorteren

15 producten (1 - 15)

Eames chairs

Het creatieve duo Charles & Ray Eames (geboren in 1907 en 1912) heeft een grote bijdrage geleverd op het gebied van architectuur en design in de loop van hun 45 jaar lange carrière. Enkele iconische eetkamerstoelen ontworpen door het duo zijn zijn de Eames DSW chair (Dining Height Side Chair Wooden base), Eames DAW chair (Dining height Armchair  Wood base), Eames DSR chair (Dining height Side chair Rod base) en de Eames DAR chair (Dining height Armchair Rod base).

 

Daarnaast zijn Charles & Ray Eames verantwoordelijk voor het ontwerp van een vooruitstrevend en later wereldberoemd ontwerp van een schommelstoel, genaamd de Eames RAR rocking chair (rocker height, armchair, rocking base). Deze schommelstoel is tegenwoordig nog ongekend populair en wordt graag gezien in een trendy woon- of kinderkamer!

 

Het beroemdste ontwerp van het duo is ongetwijfeld de Eames Lounge Chair. Met het ontwerp van deze stoel hebben Charles en Ray Eames een nieuw tijdperk voor de clubfauteuil ingeluid en mag de Eames Lounge Chair zich inmiddels een ware designklassieker noemen.

 

Eames bureaustoelen

De Eames bureaustoelen behoren tot de Aluminium Group en zijn één van de belangrijkste meubelontwerpen van de 20e eeuw. In plaats van de gebruikelijke zitschaal, kozen Charles & Ray Eames ervoor om gebruik te maken van een lap stof of leder, welke gespannen werd tussen twee aluminium zijprofielen. Hierdoor creëerden zijn een strakke, maar toch elastische zitting.


De bureaustoelen worden veel gezien op het grote doek en in populaire series, en met een goede reden: de Eames Aluminium Group is bij uitstek hét boegbeeld voor luxe en comfort.
De stoelen zijn zo ontworpen dat deze een optimale ondersteuning geven aan uw rug, waardoor de bureaustoelen van Charles & Ray Eames niet alleen populair zijn om hun looks, maar ook om het comfort.