Waarom raken Eames stoelen nooit meer uit de mode?

Geposted von Furnpact Redactie am

Placeholder

Eames stoelen, één van de populairste stoelen die ooit gemaakt zijn. Deze stoelen kom je dagelijks nog steeds tegen, terwijl de Eames in de vorige eeuw al zijn ontworpen. In deze blog ga jij erachter komen waarom de Eames stoelen nooit meer uit de mode raken! Hoe zijn de Eames Chairs ontstaan en wie heeft deze ontworpen? Waarom is de Eames bureaustoel echt dé bureaustoel om aan te schaffen? En we willen je laten inspireren voor jouw interieur! Kom erachter en veel leesplezier!

Eames

De geschiedenis van de Eames chairs

Charles en Ray Eames (geboren in 1907 en 1912) zijn één van de meest invloedrijke designers van de 20ste en 21ste eeuw. Dit duo is de grondlegger van de populaire Eames chairs. Charles en Ray hebben een grote stimulans gegeven op het industriële design. Niet alleen op het industriële design maar ook op de architectuur en kunstfotografie. In opdracht van de Amerikaanse regering gingen Charles en Ray tijdens de tweede wereldoorlog experimenteren met multiplex. Deze lichte materialen kon de Amerikaanse regering namelijk goed gebruiken in de oorlog. Ditzelfde multiplex werd later toegepast in verschillende Eames stoelen, zoals de ‘’Eames Lounge Chair’’. De Eames lounge Chair is dé bekendste stoel die dit duo heeft ontworpen.

Eames lounge chair wit  De Eames lounge chair is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en cognac

Charles en Ray Eames

Charles en Ray Eames, één van de meest invloedrijke designers van de vorige eeuw

Enkele andere wereldberoemde eetkamerstoelen die ontworpen zijn door dit duo zijn de Eames DSW chair (Dining Height Side Chair Wooden base), Eames DAW chair (Dining height Armchair  Wood base), Eames DSR chair (Dining height Side chair Rod base) en de Eames DAR chair (Dining height Armchair Rod base). De meest bekende Eames eetkamerstoel die door Ray en Charles ontworpen is, is de Eames DSW chair. 

                                                   

           Eames DSW                                        Eames DSR                                        Eames DAW                                                Eames DAREames eetkamerstoelen Furnpact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom raken Eames stoelen niet uit de mode?

Hoe kan dat toch? Stoelen die nooit meer uit de mode gaan… Dat komt door het simpele maar toch zéér stijlvolle design die Charles en Ray hebben gebruikt voor de Eames stoelen. Van het design van de Eames stoelen kan je geen genoeg krijgen en zullen niet gaan vervelen in jouw interieur!

 De Eames DAR, mooie contouren en zo stijlvol!

Eames DAR stoel bij eetkamertafelKlik hier om ons aanbod te zien, te verkrijgen in 10 verschillende keuren!

Een klassieker wordt uiteraard niet zomaar een klassieker genoemd. Hiervoor moet hij het winnen van de al bestaande producten en de nieuwe producten die worden gemaakt. Een klassieker is iets wat uit een andere eeuw komt maar toch nog steeds van deze tijd is. De Eames stoelen zijn dan ook het perfecte voorbeeld hiervan. Deze stoelen zijn echte designklassiekers en zijn een aankoop voor het leven. Vind je de stoelen niet meer mooi bij de eetkamertafel? Dan zet je hem gewoon in de woonkamer, studeerkamer of in de slaapkamer neer! Het tijdloze design zorgt voor een grote multifunctionaliteit van de stoelen.

 De Eames DSR zorgt voor een strak design! 

Eames DSR stoel

 Klik hier voor ons aanbod

 Één van de meest populairste Eames stoel die Charles en Ray hebben ontworpen is de Eames DSW chair. Deze eetkamerstoel bestaat uit een combinatie van hout, staal en kunststof (Polypropyleen). De combinatie van deze materialen is de reden waarom het een echte designklassieker is, die in elke interieurstijl past. De DSW stoel kenmerkt zich vooral door het design, sierlijkheid en de comfort! De kuip van de stoel is licht, flexibel en comfortabel. Op de Eames DSW kun je heerlijk uren borrelen met vrienden. Het frame van de stoel bestaat uit beukenhout en dit maakt het super energiek! De Eames stoelen zijn super duurzaam, dit komt door de combinatie van de materialen die in de stoel zijn verwerkt. 

Eames stoelen wit aan de eetkamertafel

Eames DSW, zo elegant en stijlvol!

De wereldberoemde Eames bureaustoel 117 en 119

In plaats van de gebruikelijke zitschaal, kozen Charles & Ray Eames ervoor om gebruik te maken van een lap stof of leder, welke gespannen werd tussen twee aluminium zijprofielen. Hierdoor creëerden zij een strakke, maar toch elastische zitting. Doordat het gemaakt is van leder, maakt dit ook nog eens buitengewoon duurzame bureaustoelen. 

Eames bureaustoel 117

Een echte klassieker, de EA 117

Als jij dagenlang achter een bureau zit hoort daar ook een stijlvolle bureaustoel bij met een fijn zitcomfort. De Eames bureaustoel is de absolute nummer één wanneer er wordt gekeken naar de combinatie design en comfort. Wij kunnen garanderen dat de Eames bureaustoel super strak staat in welke werkruimte dan ook. Door hele werkruimtes in te richten met deze design Eames bureaustoelen krijgt de ruimte een geheel nieuwe uitstraling. Ben jij op zoek naar een bureaustoel die design heeft en kwalitatief hoog is, dan is de Eames bureaustoel écht wat voor jou! 

Eames bureaustoel 119

  Stijlvol met een heerlijk zitcomfort, de Eames EA 119 bureaustoel

Eames chairs voor in jouw interieur!

In welke ruimtes worden de tijdloze Eames Chairs veel neergezet? De Eames stoelen worden vooral veel gebruikt voor in de woonkamer, studeerkamer, slaapkamer en zelfs voor in de tuin! Er is eigenlijk geen plek te vinden waar deze stoelen niet te vinden zijn. Een Eames stoel mag eigenlijk niet ontbreken in een stijlvol interieur. Furnpact biedt een breed assortiment aan Eames stoelen. Vanwege de tijdloze stijl van de Eames stoelen zijn er genoeg opties om hem ergens in jouw interieur te zetten. Hieronder vind je een aantal foto's met onze Eames producten in het interieur die jou kunnen inspireren!

Zoekt u nog een stoel voor in de kinderkamer? Met de Eames schommelstoel kun je heerlijk jouw kindje in slaap wiegen. Of zet hem stijlvol in jouw woonkamer!

Eames schommelstoel

Bekijk het aanbod Eames schommelstoelen

 

Eames DSW barkruk

 De Eames barkruk, perfect voor bij een kookeiland!

 

Eames chairs DAR

 Klik op de link voor meer DAR chairs

Eames lounge chair

 De Eames lounge chair, elegant en stijlvol

Eames bureaustoelen

Eames bureaustoelen, de echte design bureaustoel voor op jouw kantoor!