Scandinavische meets Bohemian woonstijl!

Geposted von Furnpact Redactie am

Placeholder

Zie je de Bohemian stijl zitten? Maar vind je het net wat te druk? Dat is geen probleem want tegenwoordig is het helemaal niet raar om verschillende stijlen met elkaar te combineren! Zo gaat de Scandinavische stijl perfect samen met de Bohemian stijl.

De Scandinavische woonstijl is vooral te herkennen aan de lichte en open ruimtes, in combinatie met duurzame en pure materialen. Bij deze woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van wit als basiskleur. Maar vind je dit wat te saai? Creëer sfeer in het interieur en voeg gave items toe welke thuis horen in de Bohemian stijl!

Bohemian stijl

De Bohemian stijl of ook wel de Boho-style genoemd laat zich kenmerken door een mix van kleuren, verschillende patronen en wereldse prints. Typische kleuren zijn warme en aardetinten. Denk aan bruin, blauw, groentinten, terracotta, paars en goud. Het leuke bij de Bohemian stijl is dat je het zo bont kunt maken als je het zelf wilt!

Slaapkamer in Boho-style

Durf je het nog niet zo goed aan om je interieur aan te passen? Dan kun je ook beginnen met bijvoorbeeld eerst alleen je slaapkamer. Met kleine accessoires kun je al veel verandering aanbrengen. Maak veel gebruik van wit en ga voor een Bohemian kleedje, kussentje of accessoire!

Grafische touch

De Scandinavische en de Bohemian interieurtrends laten zich kenmerken door de grafische patronen. Laat de patronen terugkomen in tegeltjes of schilderijtjes. Deze kun je plaatsen aan de muur of tussen de trap treden, maar ook in vazen en accessories zijn grafische patronen veel terug te vinden!

Ga voor groen

In zowel de Scandinavische als de Bohemian stijl zien we veel groen. Je kunt nooit genoeg planten hebben! Ga voor plantenhangers, cactussen en vetplantjes. Ook past een kamerboom perfect binnen deze stijl! Planten kunnen bijdragen aan een huiselijk gevoel en zijn daarnaast ook nog eens te verkrijgen in alle soorten en maten. Zo kun je altijd planten vinden die goed bij je passen!

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen mogen niet vergeten worden! Maak gebruik van onafgewerkte hout soorten, wol, riet of bamboe. Je kunt het overal in laten terug komen, zo heb je accessoires, lampen, vloerkleden en zelfs stoel van natuurlijke materialen. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze vaak ecologisch en duurzaam!

Vloerkleden

Ga voor kleedjes! Kleedjes op de grond, kleedjes aan de muur, het kan allemaal! Ook kun je meerdere kleedjes bij elkaar combineren.

Vintage in Boho-style

Bij de Scandinavische en Bohemian stijl zien we ook vintage terug in het interieur. Ga op zoek naar een kastje of ander meubel, dit kan bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel of online en hoeft helemaal niet duur te zijn! Zoals al eerder aangegeven is het een trend om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Twijfel niet te snel en probeer het uit! Succes!