Het belang van een goede werkplek

Geposted von Furnpact Redactie am

Placeholder

Net de trotse eigenaar geworden van een bedrijf of op zoek naar wat inspiratie voor de herinrichting van je kantoor? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het kantoor zo efficiënt en functioneel mogelijk wordt ingericht. Wij geven je wat praktische tips over hoe een kantoor zo goed mogelijk ingericht kan worden.

#1 Creëer een open sfeer op de werkvloer

We kennen allemaal de kantoren van vroeger of van Amerikaanse films nog wel: de grote kantoren met allemaal hokjes, waar iedereen individueel zijn ding diende te doen. Tegenwoordig is een open sfeer op de werkvloer essentieel en draagt dit ook bij aan vrolijkere en gezondere werknemers, zo blijkt uit onderzoeken. Door voor een indeling te gaan met meer open ruimtes, creëer je een sfeer waarbij werknemers worden gemotiveerd om interactie met elkaar aan te gaan. Hierdoor gaan ze onderling betere prestaties aan en zorg je er ook direct voor dat er er meer werkplekken in dezelfde ruimte kunnen worden gecreëerd.

#2 Een efficiënte indeling

Het meest belangrijke van een efficiënte inrichting is natuurlijk de indeling. Deze bepaald of je efficiënt kunt werken in een kantoor of niet. Denk hierbij aan grote bureaus welke de looproute naar de printen blokkeren, of teveel bureaus in een kantoor. Denk dus goed na over een zo efficiënt mogelijke inrichting alvorens je daadwerkelijk meubels gaat bestellen. Tip: ga eens met alle werknemers om de tafel en vraag om iedereens mening. Zo kunnen jullie als bedrijf ervoor zorgen dat iedereen tevreden gaat zijn met haar of zijn nieuwe werkplek.

#3 Een goede eerste indruk / imago

Een goede indeling van het kantoor is belangrijk voor de eerste indruk die zakenrelaties of klanten krijgen wanneer ze je kantoor binnenstappen. Het is daarom belangrijk er goed over na te denken over hoe je deze mensen wilt gaan ontvangen. Ga je voor een receptie, of zorg je ervoor dat er een comfortabele bank staat bij binnenkomst waar ze op kunnen gaan plaatsnemen? Houdt hierbij ook rekening met het imago van je bedrijf, en zorg dat je kantoor de visie en sfeer van je bedrijf weerspiegelt.

#4 Comfort

Comfort is een erg belangrijke factor in een efficiënte kantoorinrichting. Ook al is je budget misschien wat klein, bespaar nooit op comfort! Een aangename en comfortabele inrichting in het kantoor heeft direct invloed op de prestaties, productiviteit en tevredenheid van personeel en klanten.

De perfecte bureaustoel

Het zoeken van een perfecte bureaustoel kan soms best een opgave zijn. Je wilt natuurlijk in alle comfort uw werk kunnen doen en een goede bureaustoel voorkomt tenslotte lichamelijke klachten. Echter is het uiterlijk van de bureaustoel ook belangrijk.

Het assortiment van Furnpact bestaat uit luxe design bureaustoelen welke bijna allemaal verstelbaar in hoogte zijn middels een gasveer. De bureaustoelen zijn 360 graden draaibaar en beschikken bijna allemaal over een neigmachaniek waarmee de stoel naar achteren kan hellen.

Eames EA 108 bureaustoel – de perfecte vergaderstoel zonder wieltjes!

De Eames Bureaustoel EA 108 stoel uit de Aluminium Serie is een ontwerp van Charles en Ray Eames. De stoelen van de Aluminium Group zijn de bekendste ontwerpen van Charles en Ray Eames. Ze ontstonden in 1958 en behoren tot de klassieke meubelontwerpen van de 20ste eeuw. Een belangrijk kenmerk van de Aluminium Chair is de ingenieuze manier waarop de materialen met elkaar zijn verbonden. De stoel heeft heldere, transparante vormen, terwijl de constructie duidelijk zichtbaar is. Aluminiumprofielen maken de stoel tot een licht en toch stabiel geheel.

Ondanks het feit dat dit model in 1958 is ontworpen, blijft de EA 108 tot op heden één van de meest populaire modellen. Dit model is een klassieker, al ruim zestig jaar.

Eames EA 117 & EA 119 bureaustoel

De Eames Bureaustoel EA 117 en 119 stoelen uit de Aluminium Serie is een ontwerp van Charles en Ray Eames. De stoelen van de Aluminium Group zijn de bekendste ontwerpen van Charles en Ray Eames. Ze ontstonden in 1958 en behoren tot de klassieke meubelontwerpen van de 20ste eeuw. Een belangrijk kenmerk van de Aluminium Chair is de ingenieuze manier waarop de materialen met elkaar zijn verbonden. De stoel heeft heldere, transparante vormen, terwijl de constructie duidelijk zichtbaar is. Aluminiumprofielen maken de stoel tot een licht en toch stabiel geheel!

De Eames EA 117 is het lage model, de Eames EA 119 is het hoge model. Zowel het hoge als het lage model functioneren ideaal als vergaderstoel of bureaustoel, omdat het de ruimtelijkheid van de omgeving waarborgt. De Eames bureaustoel is de perfecte toevoeging aan een luxe kantoor of werkruimte!

 

#5 Opgeruimd staat netjes!

Misschien niet de allerleukste taak die er bestaat, maar het is zo belangrijk om het kantoor netjes te houden! Een opgeruimd kantoor, is rust in je hoofd. Werknemers kunnen zich niet goed concentreren in een ruimte vol met rommel. Ruim het papier op, order brochures en plaats klappers in de daarvoor geschikte kasten.