Butterfly Chair: inspiratie en informatie!

Geposted von Furnpact Redactie am

Placeholder

In deze blog krijg je nieuwe inspiratie en informatie over de Butterfly Chairs. Kom erachter wie de ontwerpers waren, hoe het eenvoud het meervoud maakt, waarom je een Butterfly Chair zou moeten kopen, en meer! Lees de blog verder om goed geïnformeerd te worden en de leukste inspiratie te krijgen. 

Butterfly Chair interieur

De ontwerpers van de Butterfly CButterfly Chairhair

De Butterfly Chair is ontwerpen door een drietal ontwerpers. De ontwerpers waren Antonia Bonet, Jorge Ferrari Hardoy en Juan Kurchan. De eerste vlinderstoel die is ontworpen kenmerkte zich al aan het metalen frame en de leren zitting. Ruim 80 jaar later is deze combinatie in materialen niet veranderd en is nog steeds verkrijgbaar. De Butterfly Chair ook wel bekend als 'BFK chair' (afkorting van ontwerpers), 'Hardoy chair' of 'mariposa chair', werd destijds in 1938 ontworpen in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. 

In 1947 is de Amerikaanse fabrikant Knoll begonnen met het produceren van de Butterfly Chair. Diezelfde fabrikant stopte in 1951 alweer met het produceren omdat de vlinderstoel ook door andere fabrikanten werd nagemaakt. Fabrikant Knoll spande een rechtszaak aan om een patent te krijgen op de fauteuil, deze rechtszaak werd verloren.

Butterfly Chair

De vlinderstoel is al ruim 80 jaar oud en nog steeds een van de meest gewilde design klassiekers voor in huis. Een typisch voorbeeld van een tijdloze design klassieker, uniek in zijn stijl en combinatie. 

Butterfly Chair: Eenvoud maakt meervoud

Het eenvoud van de Butterfly Chair maakt meervoud. Wat bedoelen we hiermee? Dat het eenvoudige en minimale design, het model zo krachtig maakt. Het is een fauteuil die je niet in iedere hoek van woonkamer tegenkomt. Het frame bestaat uit metaal en de zitting is gemaakt van leer. Leren vlinderstoelen zijn makkelijk in het onderhoud en zijn super duurzaam! Dit komt doordat de butterfly chair lang mooi blijft waardoor jij er optimaal van kunt genieten! Je kunt jouw leren vlinderstoel goed onderhouden met een leder care kit, waar je het leer mooi en goed mee kan onderhouden. Ook kun je kiezen om een schapenvachtje over jouw Butterfly Chair te leggen wat het zitcomfort en de uitstraling van de fauteuil ten goede komt.

 Butterfly Chair

In welk interieur zet jij de Butterfly Chair neer?

In wat voor interieurstijlen plaats je een Butterfly Chair? Deze Fauteuil is te vinden in veel verschillende interieurstijlen, van modern tot industrieel. De fauteuil is misschien wel eenvoudig maar is wel een echte eye-catcher. De fauteuil kan ook heel bescheiden zijn, Dit is allemaal afhankelijk van de plaatsing van deze echte design klassieker en het gekozen materiaal.

Als de Fauteuil ergens tussen andere meubels geplaatst wordt zal de fauteuil minder opvallen. Wanneer de Butterfly Chair in het midden van het interieur wordt geplaatst, zal het opvallende effect van de stoel worden verhoogd en meer opvallen.

Butterfly Chair

Ga jij voor een materiaal en kleur die al veel zijn terug te vinden in jouw interieur? Of ga je voor een  contrasterende kleuren en materialen? Op deze vragen kun je jouw Butterfly Chair zo opvallend maken als je zelf wilt.

Waarom moet je een Butterfly Chair kopen?

Ten eerste haal je een design klassieker in huis, waardoor jij eigenaar wordt van een echt pronkstuk. Je kunt heerlijk uren ontspannen en loungen in deze fauteuil. De Butterfly Chair is misschien eenvoudig van constructie en een stuk leren stof over een minimaal stalen frame gedrapeerd, maar het is één van de meest comfortabeler relaxfauteuil die er is. Ze zijn geweldig voor het hele gezin en vooral kinderen klimmen graag in de fauteuil die een vorm van een hangmat heeft. De Butterfly Chair zal jarenlang in jouw interieur staan. De onberispelijke kwaliteit van het ontwerp en de materialen zorgen ervoor dat ze van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven en dat ze met de jaren beter worden. Waarom worden ze beter? Omdat het een echte designklassieker is!

 Butterfly Chair

Extra inspiratie voor het interieur

Zo hebben wij de volgende stijlvolle leren vlinderstoelen: Butterfly Chair Camel Leer Suede, Butterfly Chair Bruin Leer, Butterfly Chair Leer Cow Hair, Butterfly Chair Leer Cognac en Butterfly Chair Bruin Leer.

Cow Leer

Butterfly Chair camel leer

 

Camel leer

Butterfly chair Camel leer suede

Cognac leer

Butterfly chair leer Cognac

Donkerbruin leer

Butterfly chair donkerbruin leer

Bruin leer

Butterfly chair bruin leer

 

 Furnpact