Barcelona Chairs, laat je inspireren voor jouw aankoop!

Geposted von Furnpact Redactie am

Placeholder

Ben jij ook al zo gecharmeerd van deze design fauteuil? Wij ook namelijk, de Barcelona Chair is écht iedere betaalde euro waard! In deze blog word je geïnspireerd en wordt er uitgelegd waarom de Barcelona Chair een goede investering is. Er worden online veel Barcelona Chairs aangeboden, daarom helpen wij jou graag om de juiste keuze te maken. In deze blog komen de volgende onderwerpen aan bod die jou helpen bij het kiezen van een Barcelona Chair:

 • De geschiedenis van de Barcelona ChairsBarcelona chair créme
 • De verschillende modellen van de Barcelona Chair
 • In welk interieur plaats jij de Barcelona Chair?                                       
 • Welke kleur Barcelona Chair kies jij?   
 • Een replica of een originele kopen?   
 • Extra inspiratie voor het interieur                                  
 • De geschiedenis van de Barcelona Chairs 

  De Barcelona Chair is een wereldberoemd ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe. Deze design fauteuil heeft een stijlvolle en moderne uitstraling en dat terwijl de fauteuil al ruim 90 jaar geleden ontworpen is. Mede door deze fauteuil wordt Ludwig Mies van der Rohe gezien als één van de meest toonaangevende ontwerpers van zijn tijd! In 1929 ontwierp hij de fauteuil voor de wereldtentoonstelling in Barcelona. De Barcelona Chair behoort tot de ''moderne klassieken'' en dat maakt dat deze fauteuil vandaag de dag nog in bijna elk interieur past.

  Ludwig Mies van der Rohe ontwerper Barcelona Chair

  Ludwig Mies van der Rohe, ontwerper van de Barcelona Chair

  De verschillende modellen van de Barcelona Chair

  De Barcelona Chair is verkrijgbaar in verschillende modellen. Bijvoorbeeld de Barcelona Chair premium leer, die gemaakt is van echt top-grain runderleder. Deze premium variant heeft nagenoeg dezelfde materialen die gebruikt worden in de originele Barcelona Chair. Top-grain runderleder is van zéér hoge kwaliteit en dat maakt de premium variant een uitermate duurzaam model. De Barcelona Chair premium leer is al verkrijgbaar vanaf 389,95!

  De goedkoopste versie van deze fauteuil is de Barcelona Chair leer. Dit is de goedkoopste variant, omdat deze Barcelona Chair gemaakt is van een ander materiaal. Het materiaal van de zitting bestaat uit splitleder, wat een prima kwaliteit heeft maar iets minder duurzaam is dan de premium variant. De Barcelona Chair leer is verkrijgbaar vanaf 329,95!

  De Barcelona Chair (premium) is ook te combineren met een hocker. De Barcelona Hocker is in exact dezelfde stijl als de Barcelona chair ontworpen en tezamen met de fauteuil zorgt de Ottoman (hocker) voor een optimaal zitcomfort. Wordt de Barcelona Chair een fauteuil waar jij vaak op gaat zitten? Dan is het een grote aanrader om jouw Barcelona Chair te combineren met een hocker. Door deze combinatie voeg je ook nog eens een mooi extra meubelstuk toe aan jouw interieur! Je kunt lekker een keertje languit liggen, zodat je heerlijk urenlang kan vertoeven op deze elegante Barcelona Chair! Laten we er niet omheen draaien, zonder deze praktische en luxe hocker is de Barcelona fauteuil eigenlijk niet compleet! De premium Barcelona Hocker is verkrijgbaar vanaf 219,95 en de goedkopere variant is vanaf 189,95 verkrijgbaar!

  Barcelona Chair onderstel en hocker

  In welk interieur plaats jij de Barcelona Chair? 

  De Barcelona Chair komt het beste tot zijn recht in een een minimalistisch interieur. Dit heeft te maken door de strakke afwerkingen van de Barcelona Chair zelf. Ook het onderstel heeft een strakke en luxueuze uitstraling. Wanneer de Barcelona Chair wordt geplaatst in een minimalistisch interieur versterk je het strakke design. Maar tegelijkertijd zorg jij ervoor dat de Barcelona Chair een échte eyecatcher wordt in jouw huis!  Wanneer de Barcelona Chair wordt geplaatst in overvolle ruimtes komt de fauteuil niet volledig tot zijn recht. De Barcelona Chair zal niet goed opvallen en wegvallen in de rest van het interieur, dat zou natuurlijk zonde zijn van zo'n vette design fauteuil!      

  design fauteuil

  

  Een échte design fauteuil!

  Het geblokte stiksel op de Barcelona Chair versterkt de luxueuze uitstraling! Het is een fauteuil die al ruim 90 jaar geleden is ontworpen en die nog steeds in vele interieurs is terug te vinden. Het is een tijdloos model die nooit meer uit de mode zal raken. Je kunt dus eigenlijk stellen dat de aankoop van een Barcelona Chair een aankoop voor je leven is! 

  Barcelona Chairs

   Barcelona Chairs, "less is more"

  Welke kleur Barcelona Chair kies jij?

  Welke kleur kies jij voor jouw Barcelona Chair? Laten we eerst eens beginnen met de kleuren die wij in ons assortiment hebben. De Barcelona Chairs zijn te verkrijgen bij ons in de kleuren: zwart, wit, créme, cognac, bruin en rood. Het is belangrijk dat je kijkt naar welke kleur jij mooi vindt. Misschien nog wel een belangrijkere vraag om te stellen is; ''Hoe zou de kleur van de Barcelona Chair staan in de rest van het interieur?''. Het is dus goed om te kijken naar het geheel dan alleen de fauteuil opzich. Maar misschien wil jij juist wel dat jouw Barcelona Chair er volledig uitspringt. Heb je veel wit in huis en wil je een échte eyecatcher? Kies dan voor de gewaagde kleur rood! Wil je een wat minder gewaagde kleur? Ga dan juist voor een iets neutralere kleur zoals wit of zwart.

   Barcelona Chairs premium

  Een replica of een originele kopen?

  Dit is een vraag die veel verschillende antwoorden kent. Wanneer koop je een originele en wanneer kun je beter een replica model kopen? De originele Barcelona Chair heeft een aanschafwaarde vanaf €6000,- euro. Als je veel waarde hecht aan originele merken koop dan de originele Barcelona Chair. Wanneer je nog zit te twijfelen of je hebt niet het geld ervoor over om de originele versie aan te schaffen, dan is de replica Barcelona Chair een prima alternatief. De replica is ook van uitstekende kwaliteit en wat betreft de prijs een stuk vriendelijker. Het beste replica model is al verkrijgbaar vanaf 389,95! Dit replica model van €389,95 lijkt exact op het originele model en is niet te onderscheiden. De goedkoopste replica Barcelona Chair is verkijgbaar vanaf €329,95. Bij de goedkoopste replica variant zijn andere materialen gebruikt, waardoor deze iets minder duurzaam is dan de premium variant. Het verschil tussen het extra geld dat je betaalt voor de originele zie je nauwelijks terug in de kwaliteit en design van het origineel. Als je voor de replica versie gaat en je wilt dat de kwaliteit zo dicht mogelijk bij de originele variant komt, dan raden wij aan om de premium variant van de replica aan te schaffen! De Barcelona chair premium leer is namelijk gemaakt van top-grain runderleder, wat erg duurzaam is en de kwaliteit straalt er van af!

  Extra inspiratie voor het interieur

  Witte barcelona Chairs

  Barcelona Chair zwart

   

  Barcelona chair cognac

   

   

  Furnpact logo