Waarom is een Eames Lounge Chair absoluut jouw geld waard?

door Furnpact Redactie

Placeholder

Je leest in de ochtend een krant met een heerlijk kopje koffie, in de avond heb je zin om even lekker onderuit te zakken voor de televisie. Alleen er ontbreekt iets wat het een stuk plezieriger maakt om deze dingen relaxt te kunnen doen. Wellicht is het jouw huidige stoel of fauteuil waar jij momenteel op zit. Of misschien ben jij wel gewoon toe aan iets nieuws? De Eames Lounge Chair zegt het al, heerlijk om in te loungen op ieder moment van de dag!

 Eames Lounge Chair

De Eames Lounge Chair, een heerlijke relaxfauteuil!

De geschiedenis 

De Eames Lounge Chair is in 1956 ontworpen door het wereldberoemde duo Charles & Ray Eames. Het ontwerp zorgde voor een ware revolutie in de meubelindustrie destijds. De Eames Lounge Chair is een nieuwere versie geworden van de Engelse Club fauteuil. 

De Eames Lounge Chair is een eleganter ontwerp en een stuk lichter door de materialen die in deze fauteuil zijn verwerkt. Charles & Ray Eames zijn jaren bezig geweest om het ontwerp zo optimaal mogelijk te maken voor het beste zitcomfort. Inmiddels is de Eames Lounge Chair een échte design klassieker geworden. De Eames Lounge Chair is vandaag de dag nog steeds terug te vinden in verschillende interieurstijlen. Het is een fauteuil die nooit meer uit de mode raakt omdat hij zo’n unieke en elegante uitstraling heeft!

Engelse clubfauteuil en de Eames Lounge Chair

                 Engelse Clubfauteuil                                             Eames Lounge Chair 

Eames Lounge Chair ‘zitcomfort’ en ‘elegantie’

Inmiddels weet je dat jij de behoefte hebt aan een nieuwe kwalitEames lounge Chair wit met ottomanatieve fauteuil in jouw woonkamer. De woorden ‘zitcomfort’ en ‘elegantie’ zoemen door jouw hoofd heen. Belangrijk voor jou is dat de nieuwe fauteuil dus aan deze eisen voldoet. De Eames Lounge Chair kenmerkt zich precies aan de woorden 'zitcomfort' en 'elegantie'. Het zitcomfort wordt gerealiseerd doordat de kussens zijn bekleed met leer en dit is weer opgevuld met comfortabel schuimrubber zodat je heerlijk kunt loungen in stijl. Als jij dus opzoek bent naar een fauteuil met deze eisen dan is de Eames Lounge Chair écht de absolute nummer één relaxfauteuil voor in jouw woonkamer.

De Eames Lounge Chair is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en cognac. Het is belangrijk dat je kijkt naar welke kleur jij mooi vindt. Misschien nog wel een belangrijkere vraag om te stellen is; ''Hoe zou de kleur van de Eames Lounge Chair in de rest van mijn interieur staan?''. Het is dus goed om te kijken naar het geheel dan alleen de fauteuil opzich.

Maar misschien wil jij juist wel dat jouw Eames Lounge Chair er volledig uitspringt. Wil je een échte eyecatcher? Kies dan voor een gewaagde andere kleur dan de kleuren in jouw interieur! Hou je meer van neutraal? Ga dan juist voor eenheid in jouw interieur, kies dezelfde kleur als de rest van jouw interieur!

De tijdloze Eames Lounge Chair

Hoe kan het dat een fauteuil die ruim 60 jaar geleden is ontworpen nog steeds helemaal een HOT item is? Dat komt door de contouren en de materialen die in de stoel zijn verwerkt. De zwarte Eames Lounge Chair heeft een onderstel van gelakt aluminium, het frame bestaat uit palissanderhout. De cognac variant heeft precies dezelfde materialen als de zwarte variant. Bij de witte Eames Lounge Chair heeft het onderstel een gepolijst aluminium, het frame bestaat uit walnotenhout. Walnotenhout is lichter van kleur dan het palissanderhout, daarom staat de walnotenhouten kleur zo vet onder het wit gekleurde leer. Deze elegante combinatie van materialen zorgt voor een vette design uitstraling!

Eames Lounge Chair walnoothout en palissanderhout

                 Walnotenhout                                   Palissanderhout

Eames Lounge Chair met Ottoman

De Eames Lounge Chair is al een super comfortabele fauteuil waar je heerlijk op kunt relaxen. Maar met het luxueuze Ottoman voetenbankje maak je de Eames Lounge Chair helemaal af! Het voetenbankje is in precies dezelfde stijl gemaakt als de fauteuil. Hierdoor krijg je een super mooi geheel!

Eames Lounge Chair Replica Ottoman

De Eames Lounge Chair met Ottoman, een échte aanrader!

Optimaal relaxen doe je dus met de Eames Lounge Chair Ottoman! En laten we er niet omheen draaien, zonder dit praktische luxe voetenbankje is de Eames lounge Chair eigenlijk niet compleet! De Eames Lounge Chair Ottoman is los verkrijgbaar vanaf 239,95! Echter wanneer je gelijk de complete set aanschaft ben je €140,- euro goedkoper uit dan wanneer je het beide los zou kopen! 

Eames Lounge Chair voor slechts 699,95

klik hier voor ons aanbod 

Replica versus origineel

Dit is een keuze die heel persoonlijk ligt. Wanneer koop je een originele en wanneer kun je beter een replica kopen? De originele Eames Lounge Chair heeft een aanschafwaarde vanaf €6500,- euro exclusief Ottoman. Als je veel waarde hecht aan originele merken koop dan de originele Eames Lounge Chair. Wanneer je nog zit te twijfelen of je hebt niet het geld ervoor over om de originele versie aan te schaffen, dan is de Eames Lounge Chair Replica een prima alternatief! De replica variant is van uitstekende kwaliteit en wat betreft de prijs een stuk vriendelijker. Kwalitatief goede replica Eames Lounge Chair modellen zijn al verkrijgbaar vanaf 699,95. Het verschil tussen het extra geld dat je betaalt voor de originele zie je nauwelijks terug in de kwaliteit en design van het origineel.

 

Inspiratie voor in jouw interieur

Eames Lounge Chair wit

Eames Lounge Chair zwart

Eames Lounge Chair cognac

 

Furnpact