Tuininspiratie & trends 2019

door Furnpact Redactie

Placeholder

De tuin is een plek waar je lekker kan genieten van het heerlijke weer, een goed boek, prachtige planten of gezelligheid met vrienden en familie. Dit maakt het dat de tuin een plek is waar je graag wilt zijn en dat dit er fantastisch uit moet zien. Lees hier nu dé trends van 2019!

De trends van dit jaar

De moestuin

Kennen jullie de moestuintjes nog? Dit is geen trend meer maar is voor velen al niet meer weg te denken uit de tuin! Deze moestuintjes krijgen een uitbreiding van eetbare bloemen en verse kruiden. Naast deze uitbreiding zijn er ook steeds meer mensen die buiten gaan koken met hun eigen oogst en maken ruimte voor een mooie buitenkeuken of moderne buitenhaarden waar op gekookt kan worden. Een buitenhaard die heerlijk is voor de lange zomeravonden of voor de wintermaanden om lekker een warme kop chocolademelk  bij warm te maken. Deze trend neemt als het ware een echte culinaire trip!

Verticaal groen

Er zijn natuurlijk nog veel meer trends die kunnen in 2019. Zo zie je steeds meer groene muren, ook wel verticaal groen genoemd. Groene planten of mossoorten bedekken de muren waardoor het aanzicht van de straten steeds groener wordt.

Industrieel buiten

De industriële look treed ook naar buiten! Er worden steeds meer ruwe materialen gebruikt die een authentieke uitstraling geven aan de tuin.

Kleuren

Binnen deze trends kan er gespeeld worden met kleur. Naast de zwart en grijs tinten komen er steeds meer zachtere en warmere kleuren in. Deze kleuren kunnen worden toegevoegd door middel van stoelen en leuk tuinaccessoires. Verder kan de tuin natuurlijk aangevuld worden met bloemrijke planten die de tuin doen opfleuren!

Materialen

Materialen die in deze trend meespelen hebben betrekking op gevlinderd beton en Belgisch hardsteen dat wordt gebruikt voor de vloer of gevel. Tevens wordt er ook gebrand hout gebruikt voor een mooie schutting, vlonder of muurbekleding. Het is helemaal in om oude materialen her te gebruiken. Dit om te gebruiken als bodembedekking of leuke opvulling. Denk hierbij aan houtsnippers of boomschors!

Tuinverlichting

Verlichting moet in de tuin effectief maar ook erg sfeervol zijn. Spotjes zijn helemaal in en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan een looppad creëren of verwerk ze in de grond waardoor er sfeer wordt aangebracht in de tuin. Dit komt door het licht dat naar boven straalt en kan bepaalde voorwerpen, planten of bomen in de spotlight zetten wat tevens een sprookjesachtig effect geeft!

In deze tijd wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van zonne-energie. Er zijn veel lampen verkrijgbaar die door middel van de zon oplaadbaar zijn en die verder erg makkelijk te verplaatsen zijn.

Tip! Maak gebruik van led lampen, deze zijn uitermate geschikt om te gebruiken in de tuin. Deze lamp bezwijkt niet snel onder de weersomstandigheden en is z’n 80% zuiniger.

Tuinaccessoires

Er zijn vele mogelijkheden voor het inrichten van de tuin. Kleed de tuin aan met leuke bloempotten, kaarsen, kussens, lantarens, buitenposters of andere leuke wanddecoratie. Tevens is het ook erg in om gebruik te maken van draadschermen. Het is hierin mogelijk om planten tegenop te laten lopen of leuke potjes en accessoires aan te hangen.

Tip! Een kleine tuin maar toch wat meer sfeer aanbrengen? Maak van het draadscherm een tuinkruiden rek waarbij je de kruiden heerlijk kunt gebruiken tijdens het koken! Vooral voor de kleine tuinen is dit een perfecte optie.

Eames garden chairs

Bij al deze leuke tuintrends horen natuurlijk ook bijpassende tuinstoelen. De Eames Garden chairs zijn de perfecte aanvulling bij deze trends. Lekker relaxen, zonnen of eten met de Eames Garden chair en natuurlijk in verschillende kleuren verkrijgbaar die bij jouw tuininrichting past! Verkrijgbaar in het wit, lime groen, zwart en grijs.

Tuininspiratie

Zie je het al een beetje voor je? Hieronder nog even wat extra inspiratie met betrekking tot de trends van 2019!